HR Giger

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Artikelnummer:
9783836538206
EAN:
9783836538206
€750,00
Incl. btw

HR Giger

"In de kern graaft Giger's kunst diep in onze psyche en raakt daar onze allerdiepste oerinstincten en angsten. Zijn kunst is enig in haar soort. Het bewijs hiervan ligt in de intensiteit van zijn werk en verbeelding, die ik alleen maar kan vergelijken met Hieronymus Bosch en Francis Bacon in hun kracht om te provoceren en te verstoren." - Ridley Scott

De Zwitserse kunstenaar HR Giger (1940 - 2014) is het meest bekend van het ontwerp van het monster uit de sci-fi film Alien (Ridley Scott, 1979) waar Giger een Oscar voor won. Achteraf gezien was dit slechts één van de populaire uitingen van Giger's bionmechanisch arsenaal aan creaturen die consequent beelden van mens en machine van kwellende machten en donkere psyche. Visioenen van demonen uit het verleden maar ook mythologiën van de toekomst. Bovenal gaven ze uiting aan de collectieve angsten en fantasieën van die tijd: angst voor een nucleaire oorlog, voor vervuiling en verspilling van natuurlijke bronnen. De angst voor een toekomst waarin we afhankelijk zijn van machines om te overleven.

 Net voor het plotselinge overlijden van de kunstenaar werd gestart met dit uitzonderlijk grote boek wat een hommage is geworden aan de unieke visie van Giger. Met zeven uitvouwpagina's vertelt dit boek het complete verhaal achter Giger's leven en kunst, zijn sculpturen, film werk en iconische album covers maar ook de erfenis die hij ons heeft nagelaten in zijn eigen kunstenaars museum en zelf ontworpen café in de Zwitserse Alpen. In een diepgaande verhandeling duikt Giger geleerde Andreas J. Hirsch in de thema's van Giger's werk en wereld terwijl een uitgebreide biografie uitweidt over Giger's eigen uitspraken en geschriften.

Limited Collector's Edition van 1000 genummerde exemplaren , elk ondertekend door Carmen Giger / HR Giger Estate. 

HR Giger

Hardcover met fold-outs, 36.7 x 50.0 cm, 400 pages, in doos.
ISBN 978-3-8365-3820-6
Meertalige editie: English, French, German

Beschikbaar: september 2016

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Uw review toevoegen